Malmö

Körde ner till Malmö igår för att kolla på en VW Golf 3 som låg ute på http://Blocket.se">http://Blocket.se">http://Blocket.se%3C/a%3E">http://Blocket.se">http://Blocket.se%3C/a%3E">http://Blocket.se%3C/a%3E">http://Blocket.se%3C/a%3E%3C/a%3E">http://Blocket.se">http://Blocket.se%3C/a%3E">http://Blocket.se%3C/a%3E">http://Blocket.se%3C/a%3E%3C/a%3E">http://Blocket.se%3C/a%3E">http://Blocket.se%3C/a%3E%3C/a%3E">http://Blocket.se%3C/a%3E%3C/a%3E">http://Blocket.se%3C/a%3E%3C/a%3E%3C/a%3E">http://Blocket.se">http://Blocket.se%3C/a%3E">http://Blocket.se%3C/a%3E">http://Blocket.se%3C/a%3E%3C/a%3E">http://Blocket.se%3C/a%3E">http://Blocket.se%3C/a%3E%3C/a%3E">http://Blocket.se%3C/a%3E%3C/a%3E">http://Blocket.se%3C/a%3E%3C/a%3E%3C/a%3E">http://Blocket.se%3C/a%3E">http://Blocket.se%3C/a%3E%3C/a%3E">http://Blocket.se%3C/a%3E%3C/a%3E">http://Blocket.se%3C/a%3E%3C/a%3E%3C/a%3E">http://Blocket.se%3C/a%3E%3C/a%3E">http://Blocket.se%3C/a%3E%3C/a%3E%3C/a%3E">http://Blocket.se%3C/a%3E%3C/a%3E%3C/a%3E">http://Blocket.se%3C/a%3E%3C/a%3E%3C/a%3E%3C/a%3E">http://Blocket.se">Blocket.se. Min VW Golf 4 har jag tänkt sälja, men det är så krångligt att stå utan när den väl blir såld så därför valde jag att köpa en bil i lägre prisklass och som dessutom är hyfsat enkel att fixa med om och när det går sönder.

Det blev iaf en vit två dörrars golf från 92, det är "lite" skillnad på komforten mellan mina två bilar efter son golf 4:an är från 03 med farthållare, klimatanläggning, elhissar, 4 dörrars osv. Men jag ska pendla lite längre sträcka och det blir snabbt många mil på mätarställningen vilket gör att Golf 4:an skulle sjunka en del i värde. Den blir till salu så snart jag har fått den besiktigad.

/ Tessan :)


Ännu en sovmorgon..

Så härligt med ännu en sovmorgon! Solen skiner och jag har en helt fri dag framför mig, dock punktat upp några "att göra".

• tvätta
• promenixa in till stan (panduro & biblioteket)
• sortera fram vilka kläder som ska arbetas i o vilka som ska vara mer fritids/finkläder
• bli mer brunettig

Bifogar en lyxig bild, fick vin inslagen i celofan förra veckan av mina föräldrar när de var här på middag. Vi bjöd på en gryta som bla bestod av fläskfile, coktailtomater och Tessans handplockade trattkantareller.

Nu startar vi dagen med Chailatte o fiberrik havregrynsgröt. Mums! :)


Njut av solen!! / Tessan :)


Sushi

Igår var det bh-skola och tjejkväll på åsen. Tjejerna gjorde sushi, jag gjorde det avancerade att skala räkor. Var kul att se hur man gör sushi, även om jag har gjort på en hemkunskapslektion pp högstadiet för måååånga år sen. Det blev väldigt gott igår, och det blev några sushi-bitar till frukost. Såå mysigt med bebisarna igår, jag passade på att ta så mycket gos som de ville ge.


Nu bär det av mot Falkenberg för att fika. En liten söndagsutflykt till FYNDA.

/ Tessan :)


The kid...

Glömde ju skriva att vi såg en film igår "The kid". Filmen handlade om en kille som har växt upp i södra London. Hans mamma var fruktansvärd och misshandlade sin son fysiskt och psykiskt. En ny lärare på upptäckte detta och anmälde till socialen.. Avslöjar inte mer! Men mina tårar sprutade, tur att både P & kisen Nova låg nära mig.

Filmen finns även som bok. Synd att jag inte läste den först, vilket jag tror att jag ändå inte skulle klara av...

Frukansvärt när jag även kan relatera filmen till verkligheten och vet att det faktiskt finns de som har blivit behandlade på liknande sätt. Inte undra på att det finns trassliga människor.


The kid

Efter tuppluren igår kände mig ngt olustig i kroppen och all energi lös med sin frånvaro. Avbokade då kvällens aktivitet tyvärr så det blev inte hejja Hammers för våran del. Orkade inte ens gå över till Maxi för att inhandla snacks, men så har jag ju en sådan snäll kille som utförde det ärendet medan jag tog en varm dusch.

Idag vart jag iaf utvilad, vaknade vid 8 och kunde inte somna om.

Dagens plan:
Frukost
Promenix till stan (panduro, lagerhaus & fotobutiken)
Fixa mig

Ikväll blir det mingel på Hallandsåsen, tjejkväll!
Underbart!! :) längtar!
Rosevin på kylning och privattaxi beställd.

See ya! / Tessan :)


Hejja Hammers!!

Apu apu, nyvaken och yrvaken. Time for breakfast? Känns märkligt och lite ovant att sova dagtid, men jag jobbade vaken natt mellan 21-8 och eftersom jag var vaken som vanligt under dagen igår resulterade det i mer än ett dygns vaken tid.. Då bör man ta sig en lång tupplur för att kunna agera som en något normal människa. :O

Om en liten stund kommer min blivande man hem efter en kort arbetsvecka. Min plan är att vi ska smyga över till Ica Maxi för att införskaffa snacks o hårfärg till me.

Ikväll ska vi hejja på Halmstad Hammers i arenan tillsammans med vän. Middag är ej inplanerad eftersom jag har gjort storkok två kvällar i rad, så vi smuttar kanske på soppan som är färdiglagad.

Trevlig helg på er!

/ Tessan :)


I'm jetlaggad

Idag kom vi hem efter 8 underbara dagar på vackra Kap Verde. Vi lämnade hotellet igår vid 14 lokal tid, och kom hem vid 8 imorse. Solade och badade i det turkosa havet in i det sista. Flög, mellan landade på Las Palmas för att flyga vidare. Kom till Kastrup vid 03.25. Där vi upptäckte att min hyfsat nya o ubersnygga rosa resväska spruckit. Gjorde skadeanmälan på plats. Sen invänta tåg som lämnade Kastrup vid 05.44. Trött? JA! Men ABSOLUT värt det!!


Stranden och havet var fantastiskt vackert! Vi har sagt att vi ska återvända om ca 10 år, spännande att se hur denna hyfsat nyupptäckta semesterort kommer utvecklas. Det byggs massor med hotell, men deras ständiga mantra lyder: "NO STRESS".

Kommer visa er några av de över 1000 (!!) vackra bilder som vi har tagit med den nya systemkameran.


Men nu ska vi titta igenom dem själva och njuta av vår välstädade lägenhet.... (tack min lilla svägerska!!!)


/ Tessan :)


Fixarväder!

Japp, efter en skön sovmorgon, en uppiggande dusch o en sen frukost ska jag nu fixa o trixa i lyan. Vi ska få en ny kyl/frys under dagen, i em blir d stan med mami o ikväll bjuder vi svärmor & svägerskan på kyckling chutney.

Btw, förra inlägget skulle publiceras igår för det var IGÅR som var sista skoldagen. Men det krånglade så det kom upp liiite sent, idag ist. :P

Vill ha nya våriga gardinlängder till kök o vardagsrum, se om jag hittar ngt på stan.

skulle förresten träna idag, men pga av fruktansvärd träningsvärk i heeela kroppen (även där jag knappt visste att det fanns muskler) så spar jag träningen till imorgon. OKEJ, det var en dålig ursäkt eftersom musklerna brukar må bättre av ännu lite mer träning o bättre stretchning.. men vädret lockar inte ut mig direkt. Räcker väl med en sväng på stan sen?!



Have a great day! / Tessan :)


Har det hänt?

Är det verkligen sista dagen på Högskolan som jag har upplevt idag?! Omg! Kan knappt förstå att jag har tillbringat 3,5 år där och att det nu är över. Nu får jag invänta betyg innan jag kan titulera mig som... ja du jag kan knappt benämna det.

Lärare för de tidigare skolåren med inriktning matematik & naturorienterade ämnen. Samt förskola, förskoleklass och fritidsverksamhet. Alltså behörig att arbeta med barn från 1-11 år.

Jippie! Vilken underbar framtid :D

När jag kom hem från opponeringen hängde en beställning från Nelly.com. Innehöll en ny bikini till semestern. Tur att den hann anlända :P

Varit nere i källaren o rotat fram min ubersnygga rosa resväska med adresslappen som jag har shoppat på en flygplats i London. Dax att packa för att se om vi klarar oss på en resväska.

Snart finmiddag på stan! :)

/ Tessan :)


Nova

Lilla husdjuret, katten Nova från Emmaboda. Född i maj. Heeeelt galen men ack sååå underbar! <3


Allra sista skoldagen....

....imorgon. Så härligt!! Den blir lång men intressant. Det är imorgon som vi kommer att opponera samt bli opponerade på, vilket innebär att vi har läst och ska ge respons på ett examensarbete och två klasskamrater har läst vårat arbete och ska ge respons till oss. Alltså berätta för oss vad de upplevde som intressant och vad vi skulle kunna utveckla och förbättra. Handledare och examinatorer ska sitta med och bedömma. Pirrigt!

På kvällen firar jag o 3 klasskompisar med middag på en fin och mysig resturang på stan.


Ikväll blir de träning med I, testa på kväll där varje pass kommer att vara i 25 min. Bra tillfälle att prova de pass man inte har testat. Kommer bli fyra pass så jag ska strax ladda med energi. :P
Måste cykla inom bibblan o hämta mitt USB-minne som vi glömde där förra veckan.

Nu är biljetterna till resan utskrivna, behöver växla pengar nån dag. Men nu ska jag ringa och kolla så våra visum är OK.


Tjoo! / Tessan :)


Vill du ha frukost på sängen, sov i köket.

Det blev en lååång skön sovmorgon efter mingel hos S igår. Trevligt med lite nytt folk, det gillas! :)

Gjorde scones till frukost med både vetemjöl, rågmjöl & rågsikt.. kanske en lite nyttigare variant?!

Blir en cykeltur till stenalyckan med P, o han ska ta med sin nya systemkamera för att fotografera det vackra vädret. Solen skiner!!! Tror mest att han ska testa fota lite inför resan.


Är mycket förtjust i min limegröna 'Stelton'-brödkorg som jag fick av vänner i 25 årspresent
/ Tessan :)


Gott Nytt År!

Året firades in med nära och kära på våran balkong när klockan slog 00.00. Så vackert med alla dessa rislampor som gled fram på himlen. <3 Var mäktig upplevelse med fyverkerierna som spred sig över hela stan! Strax efter att nya året anlänt ryckte brandbil, ambulans o polis.. Håller tummarna för att inget hemskt hänt. För ett år sen firade jag & hjärtat in nya året i en "stuga" på ca 200kvm i Smålands skogar med ett gäng vänner. Där såg man endast sina egna fyrverkerier men desto mer snö. Ej att förglömma den snödriva som jag då besökte. GOTT NYTT ÅR 2012!!!


RSS 2.0